Selecteer een pagina

Puppy, ben jij er klaar voor? 

Puppy
Niets is zo leuk als het nemen van een puppy. Dat moment dat je jouw nieuwe vriend in de auto zet en richting huis vertrekt.

 

Eenmaal thuis aangekomen kun je je ogen niet van hem afhouden. De vrolijkheid spat van het kleintje af en geeft je een lach van oor tot oor. Wat veel mensen echter vergeten is dat er ook veel verantwoordelijkheid en tijd komt kijken bij het opvoeden van een pup. Hier zijn 5 tekenen waardoor jij weet dat je klaar bent voor het ‘ouderschap’.

1: Je hebt genoeg tijd

Net als het krijgen van een baby kost het nemen van een puppy veel tijd, energie en geduld. Niet alleen moet jouw nieuwe vriend meerdere keren per dag worden uitgelaten, maar ook moet je genoeg tijd hebben om met hem/haar te trainen, kroelen en spelen. Om je pup goed te laten socialiseren is het belangrijk dat je kleintje genoeg tijd doorbrengt met mensen. Jouw nieuwe pup heeft dus heel veel aandacht nodig, ook als die ouder wordt blijft dit het geval. Doe je dit niet dan kan je pup verveeld raken en slecht gedrag gaan vertonen. Gelukkig kun je alles wat je nodig hebt voor je nieuwe vriend gemakkelijk thuis laten bezorgen met Brox, zodat je meer tijd overhoud voor je pup.

2: Je hebt een actieve leefstijl

Puppy’s hebben beweging nodig, en veel. Zelfs als het regent, stormt, sneeuwt of waait, je zult toch naar buiten moeten met je pup. Drukke dag gehad en wil je met je voetjes omhoog? Je kleine vriend staat te springen om zijn energie kwijt te kunnen en om zijn plasje te doen. Veel beweging zorgt ervoor dat je pup gezond blijft en kan ook een positief effect hebben op je eigen gezondheid. Is je leefstijl nog niet zo actief voordat je een pup neemt? Let er dan op dat je dit veranderd en niet terugvalt in oude patronen. Probeer dagelijks een groter rondje te maken en ga lekker een dagje eropuit met je vriendje.

3: Je hebt genoeg financiële middelen

Zorg dat je voldoende geld beschikbaar hebt om te kunnen zorgen voor je nieuwe vriend. Reken voordat je een puppy neemt eens uit hoeveel hij maandelijks gaat kosten. Er zit een groot verschil in prijs tussen verschillende brokken. Helaas blijken sommige honden soms een allergie te hebben waardoor je onverwacht een duurdere brok zult moeten nemen. Ook moet je een buffer beschikbaar houden voor plotselinge dierenarts bezoekjes en natuurlijk de inentingen. Het kan zomaar gebeuren dat hij iets verkeerds doorslikt of met zijn pootje in iets scherps gaat staan. Vaak is het mogelijk om je pup tegen dit soort onverwachte kosten te verzekeren.

4: Iedereen in de familie is aan boord

Zorg ervoor dat iedereen in je huishouden ook graag een pup wilt. Bespreek dit samen en overleg hoe je je pup wilt opvoeden. Ook is het handig om afspraken te maken over het uitlaten. Zeker aan het begin is het verstandig om te zorgen dat een groot gedeelte van de dag iemand bij je pup is. Heb je andere huisdieren? Overleg met de dierenarts hoe je ze het beste aan elkaar kunt laten wennen en of een pup überhaupt samengaat met je andere huisdier.

5: Je hebt je research gedaan

Het belangrijkste is dat je weet waar je aan begint. Verschillende rassen hebben verschillende leefstijlen, gewoonten en behoeftes. Kies een ras die het beste aansluit op jouw situatie. Woon je klein, neem dan ook een kleiner ras. Ben je niet heel actief, neem dan geen hond die heel veel beweging nodig heeft. Ook al vind je het ras mooi, dit betekend niet dat het een perfecte match is met jouw leven. Ook hierbij is overleg met een dierenarts of hondentrainer geen overbodige luxe.

Al met al komt er veel kijken bij het nemen van een pup. Maar het is het allemaal dubbel en dwars waard! Heb je alles op orde? Waar wacht je nog op?

Brox Dierbenodigdheden

Kvk: 78189543
Btw: NL861295924B01

Algemene voorwaarden
Privacy Statement

Contact

Whatsapp: 06-22183778

E-mail: info@brox.nl