Selecteer een pagina

Waarom maken honden ons gelukkig?

Waarom Brox
Een leven zonder jouw trouwe viervoeter is moeilijk voor te stellen. Honden maken ons gelukkig. Maar hoe komt dat?

Of je met een bal aan het gooien bent, een stukje gaat fietsen of een het spelen bent met je hond in de woonkamer: je beweegt. En beweging betekent het verbranden van calorieën, het zorgt ervoor dat je fit blijft en je geest gezond.
Na het spelen even een rust momentje? Vaak aai je jouw hond meerdere keren op een dag, tijdens het aaien van je hond laat jouw lichaam het stofje serotonine en oxytocine vrij. Dit zijn hormonen die kalmerend kunnen werken voor jou. Zo komen jij en je hond weer helemaal tot rust.

 

Natuurlijk kan jij niet de hele dag thuis blijven zitten met je hond, er moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden, boodschappen gedaan en het huishouden. Bij thuiskomst kan je echter altijd een warm onthaal verwachten. Terwijl jij de deur rustig open doet staat je hond al klaar om op je af te stormen. Honden zijn altijd blij om je weer te zien. De manier waarop honden ons begroeten of iets van ons verwachten brengen routines met zich mee, hier kunnen we aan gehecht raken en kunnen we op bouwen. Dit zorgt veelal voor structuur en orde in ons leven.

Als laatste en misschien wel een van de belangrijkste redenen. De liefde van een hond is onvoorwaardelijk. Een hond gaat echt voor je door het vuur, geeft niet zomaar op en zijn zo loyaal als je maar wilt. Honden zijn er voor je als je ziek bent, als je het zwaar hebt en als je ze nodig hebt

Brox Dierbenodigdheden

Kvk: 78189543
Btw: NL861295924B01

Algemene voorwaarden
Privacy Statement

Contact

Whatsapp: 06-22183778

E-mail: info@brox.nl